HTML

Ahogy én látom a világot

Elmélkedések a világről. Talán neked is segít megérteni.

Friss topikok

Címkék

Archívum

A magyar pénz értéke

2011.09.06. 08:09 ahogy_en_latom_a_vilagot

Kedves Olvasóim!

 


Egy idézettel kezdenem, ami a "Bennfentesek" című filmben hangzott és így szól:

"Miért kellene többet fizetni egy pénzügyi mérnöknek, mint amit egy valódi mérnöknek fizetnének? Egy igazi mérnők hidakat épít, a pénzügyi mérnök pedig álmokat."

 Sajnos mi magyarok nem értünk a pénzhez, gondoljunk csak arra a pénzügyi válságra, amikor pénzzel lehetett kitapétázni a lakásokat, a korona értéke napról-napra romlott. A baj az volt, hogy az akkori jegybank nyakló nélkul nyomtatta a pénzt és ezt titokban akartak tartani, hogy ne legyen infláció. De egy rafinált, adósságba jutott bankár (gróf Weynau Aurél) ezt az információt alkuszoknak eladta, annak idején 3 millió pengőt keresett rajta. Így az emberi komolytalanság (kartyaadósság) és kapzsiság ( 3 millió pengő ) meghozta az eredményét, útját vette a pénz rohamos leértékelődése. A rekord, napi 67% volt, ez mar az aranytartalék százalékaranyat is negatívan befolyásolta. Gondoljunk csak bele, ez ugyanaz a helyzet, mint amivel ma is találkozunk , ha tőzsdézünk és derivatív termeket szeretnénk venni. Ma a derivatív termékek vettek át a hajdani gróf szerepet, amerikai nagybankok áruló módon csomagoltak bele őket más banki  termékekbe.

 A derivatív terméknek egy a baja, ugyanaz mint a rövidújjú ingnek. Azaz NINCS! Nem létezik.

 Kisse olyan, mintha az ember a piacon farkascseresznyét venne, holott az csak nevében cseresznye, de mergező. Derivatív termek csak nevében termek, semmit nem kap érte az ember. Sajnos, ma, Magyarországon sok ember szamara bizony, bizony mérgező.

 És ilyenkor hol a PSZAF Felügyeleti állásfoglalása? Hiszen szerepe szerint - ismételjük csak át...

 "A Felügyelet az Alkotmányból fakadó szabályozói feladatkörére tekintettel felelős szabályozó és jogalkalmazó szervként szükségesnek tartja, hogy a felügyelt intézmények, a pénzügyi szervezetek vagy a pénzügyi szektor valamely ágazatába belépni kívánó személyek részére a vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban orientáló jogértelmezéseket, azaz állásfoglalásokat adjon ki."

 

Miért nem tiltottak be a világon ezeknek a kereskedését mindenhol? Ugyanúgy, ahogy fegyverrel sem lehet kereskedni es droggal sem. Hát megérkeztünk, igen, itt a baj, eltűnt a határ a rosszaság és a hitványság között a szegénységben.

 

 Megfigyelte a hitványság es szegénység közti eltérést az ókori Romában Lucius Annaeus Seneca is, aki erről így vallott:

"Ami rossz, árt. Ami árt, hitványabbá tesz. A fájdalom és a szegénység nem tesz hitványabbá: tehát nem rossz."

Én erre azt üzenem neki kedves Seneca barátom, mit szolnál ahhoz, hogy a részletre vásárolt lakás soha nem a tied, csak az egyre nagyobb törlesztőrészlet. Ez bizony rajta is kifogna, mert ezt matematikailag nem lehet leírni.

 A romlott pénzügyi világ átverésre épül, sokunkat szegénységbe taszít, csalással operál. Célja, hogy hitványak legyünk.

És ki? Hat mi, magyarok, elegendő csak megnézni, hogy a velük egy hajóban utazó lengyelek sokkal kisebb CDS felárral bírnak. Tehát ez nem egy régió nehézsége, ez leginkább a mi ügyünk. A mienk, akik a pénzzel nem tudunk bánni és elhisszük a nyugat minden hazugságát.

 

Emlékszünk, hogy mit mondott Rotschild 1863-ban?

 "Azok a kevesek, akik megértik a rendszert (azaz miként lehet a levegőből előállított kamatozó banki hitelpénzt normál pénzként használni a forgalomban) vagy annyira érdekeltek lesznek maguk is annak a hasznában, vagy annyira függenek majd e rendszer kegyeitől, hogy ettől a társadalmi csoporttól nem kell ellenkezésre számítani. Közben a lakosság túlnyomó többsége, amely szellemileg képtelen e pénzrendszer működését felfogni, zokszó nélkül fogja elviselni a terheit."

Hát nem ez történik ma is, 100 év után? Csak jelzálogpiaci válságról beszelünk és derivatívumokban gondolkodunk ....

Nekem az a véleményem, hogy egy módon lehet az adósságunkat csökkenteni, úgy, hogy az MNB megveszi a világbanktól valamelyik előállítási jogát. Ezt a magyar dollárt, csak Magyarországon lehetne elkölteni, így más országot nem zavarna, ha mi például magyar dollárt nyomtatnánk, amit a belső elszámoláshoz használnánk. Rögzített árfolyamon, mint a juan pl.

Csak ez egy időszakos dolog lenne, ami kihúz minket a bajból, nem pedig kínai módra tespednénk a rögzített árfolyamokban a zárt pénzpiacunkban. És a gyenge magyar dollár az exportunkat is felpörgetné.

Hogy miért tennék mindezt? Az épp csak döcögő gazdasági növekedést exporttal stabilizálnák, ezt pedig a gyenge valuta serkenti.

A fejlett világban általában az export a gazdaság egyik rugója, felpörgetése létfontosságú a munkanélküliség csökkentéséhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ahogyenlatomavilagot.blog.hu/api/trackback/id/tr523205788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása